Helpen neuspluggen bij parosmie?

We krijgen af en toe de vraag of het ook nuttig is om neuspluggen te gebruiken in het geval van parosmie. Parosmie is een reukstoornis waarbij geuren wel worden waargenomen, maar ze worden op een andere manier verwerkt dan normaal gesproken. In veel gevallen worden normale en lekkere geuren als vies en onprettig ervaren, bijvoorbeeld wanneer koffie ineens ruikt naar afval of zwavel. Deze specifieke vorm van parosmie wordt troposmie genoemd en kan de kwaliteit van leven sterk beïnvloeden. Neuspluggen bij parosmie kunnen nuttig zijn om vieze geuren tijdelijk te blokkeren.

Welke neuspluggen voor het blokkeren van vieze geuren?

Neuspluggen kunnen een tijdelijke oplossing zijn voor het maskeren en blokkeren van geuren, en dus ook vieze geuren. De methol neusplug van NOSA die wij leveren is voorzien van een frisse menthol geur. Voor 8 uur lang kunt u de plug dragen en is de geur actief. Daarnaast is de neusplug discreet en valt dus niet op, ook zijn ze zo gemaakt dat ze prettig zitten en de ademhaling niet blokkeren. Op deze manier kunnen neuspluggen bij parosmie helpen en de perceptie van onaangename geuren verminderen. Op deze manier kan het een hulpmiddel zijn om het dagelijks leven met parosmie iets te verlichten.

Aanvullende tip voor gebruik van neuspluggen bij parosmie

Een tip van een gebruiker is om uw mond goed te spoelen voordat u de neuspluggen verwijdert, dit om eventuele vieze smaken die nog aanwezig zijn te verwijderen. Hoewel de neuspluggen bij parosmie nuttig kunnen zijn is het een tijdelijke oplossing en om de praktijk lastig om altijd te dragen. Het kan bijvoorbeeld erg nuttig zijn op bepaalde belangrijke momenten zoals een familiediner zodat u de geuren zoveel mogelijk blokkeert.