Tedlar bags in CanSat-competitie

CanSat-Explorer

Onlangs hebben we onze Tedlar Bags afgeleverd aan Team Aiolos, een groep studenten die deelnemen aan de Duitse CanSat Competitie 2021/22. In deze wedstrijd is het hun doel om een ​​systeem ter grootte van een drankblikje te ontwerpen en te bouwen, die door een raket tot 1000 m boven de grond wordt gelanceerd. Terwijl het systeem veilig terugkeert naar de grond dankzij een herstelsysteem, moet hij twee missies voltooien.

Missie van de CanSat-wedstrijd

Een van deze missies wordt gegeven door de organisator en is gericht op het meten van temperatuur en luchtdruk om een hoogte-tijddiagram te maken, terwijl de tweede missie door elk team afzonderlijk kan worden gekozen.

Als tweede missie koos het team ervoor om luchtmonsters te verzamelen. Deze monsters zullen worden geanalyseerd op sporengassen met behulp van een protonenoverdrachtsmassaspectrometer. Omdat het belangrijk is dat de monsters zich in een steriele tank bevinden om een nauwkeurige analyse te garanderen, gebruiken ze kleine Tedlar bags met een polypropyleen fitting die werden geleverd door Sense Trading (MediSense).

Als u geïnteresseerd bent in het project, kunt u er meer over lezen op de volgende website: https://www.cansat-aiolos.de