Sterilisatiezakjes voor tattooshop

sterilisatiezakken vlak

Gebruikt u sterilisatiezakjes / autoclaaf zakken in uw tattooshop? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij leveren diverse zelfklevende sterilisatiezakken maar ook sterilisatiefolie op rol.

Reiniging tattoo instrumenten

Een goede hygiëne is van groot belang in de tattooshop. Alle instrumenten die worden gebruikt moeten gesteriliseerd worden met behulp van een ultrasoon reiniger en autoclaaf.

  • Ultrasoon reinigen: voor het reinigen van instrumenten. In tattooshop wordt ultrasoon veel toegepast om naalden, piercingtangen en andere instrumenten te reinigen.
  • Sterilisatie: om instrumenten te steriliseren die bij het tatoeëren of piercen worden gebruikt heeft u een autoclaaf nodig. Steriliseer alleen instrumenten die in sterilisatiezakjes zijn verpakt. Zonder sterilisatiezakjes blijven de instrumenten niet steriel en kan er verwisseling plaatsvinden tussen gesteriliseerde en niet-gesteriliseerde instrumenten. Gebruik alleen sterilisatiezakjes met een indicatorstrip (de indicatorstrip geeft aan of de juiste temperatuur is behaald, niet of de sterilisatie juist is uitgevoerd).

Sterilisatiezakjes voor tatoeage instrumenten

sterilisatiezakken vlakVoor het reinigen van uw instrumenten kunt u gebruik maken van onze sterilisatiezakjes die wij in diverse maten leverbaar hebben. Uiteraard is iedere zak voorzien van gevalideerde stoom en EO proces indicatoren voor controle op steriliteit. Optioneel zijn deze zakken ook leverbaar met formaldehyde proces indicatoren (neem contact op voor de prijzen en mogelijkheden). Alles zakjes zijn uit voorraad leverbaar en kunnen wij tegen scherpte tarieven aanbieden.

Klik hieronder op de zakjes die u nodig heeft:

Richtlijnen GGD tattooshops

De GGD heeft bepaalde richtlijnen opgesteld voor tattooshops, waardoor de kans dat ziektes worden overgedragen wordt geminimaliseerd. De volgende richtlijnen gelden voor tattooshops:

  • Maak instrumenten die u moet steriliseren eerst schoon met een ultrasoon reiniger
  • Alle instrumenten die u wilt hergebruiken en die in aanraking komen met de beschadigde huid of de huid doorboren, moeten gesteriliseerd worden.
  • Alle steriel verpakte instrumenten die u wel heeft geopend maar niet heeft gebruikt, moeten opnieuw gesteriliseerd worden.
  • Voor het steriliseren van uw instrumenten moet een VS- of B-autoclaaf gebruikt worden
  • Steriliseer alleen instrumenten die in sterilisatiezakjes zijn verpakt.