Verschil tussen Trusetal en 3M prisma folies

Vaak krijgen wij van onze klanten de vraag of er enig verschil is tussen de prismafolies die wij op onze website aanbieden en de 3M prismafolies. Om deze vraag te beantwoorden zijn we blij dat onderzoekers van de University of Sheffield dit artikel hebben gepubliceerd.

Het doel van deze studie was om eventuele verschillen in gezichtsscherpte (VA) en contrastgevoeligheid (CS) tussen 3M Fresnel-prisma’s en Trusetal-prisma-folies te bepalen.

Welke methode is gebruikt om de prismafolies te vergelijken?

Aan deze studie namen zestien deelnemers (gemiddelde leeftijd 20 jaar) met normale VA en CS deel. Het effect van 5D-, 10D-, 20D- en 30D-prismasterkten op monoculaire VA en CS werd beoordeeld met behulp van respectievelijk een Bailey-Lovie logMAR visuskaart en een Pelli-Robson-kaart. Metingen werden uitgevoerd voor zowel 3M Fresnel-prisma’s als Trusetal-prismafolies. Er werd een vergelijking gemaakt van de fysische eigenschappen van de twee type prisma folies.

Conclusie van het onderzoek

De conclusie is dat de 3M Fresnel en Trusetal prismafolies erg op elkaar lijken en dat er weinig of geen verschil is tussen beide prismafolies in termen van hoe ze de gezichtsscherpte en CS beïnvloeden bij lage tot matige sterktes. Met een prismasterkte van 30D kan echter een significant betere VA worden bereikt met een Trusetal prismafolie dan met een 3M Fresnel prisma. Dit levert waardevol bewijs dat er een aanzienlijk voordeel voor de patiënt is als een Trusetal prismafolie wordt gebruikt wanneer een sterk prisma vereist is als onderdeel van hun behandelplan.

Fresnel prisma folie bestellen

Fresnel Prisma Plakfolie (verschillende sterktes)