Wijn en Whisky geurdozen

Sinds kort hebben we naast onze medische geur- en smaaktesten ook de geurdozen van Le Nez du Vin/ Whiksy in ons assortiment. Deze geurdozen zijn ontwikkeld voor beginners, liefhebbers en specialisten op wijn en Whisky gebied.

Op de volgende pagina treft u een overzicht aan van de Le Nez du Vin geurdozen.

le nez du vin aroma kits
Le Nez du Vin wijn geurdoos

Een geurdoos is een handige en leuke manier om uw kennis over wijnen verder uit te breiden. Le Nez du Vin biedt een uitgebreide collectie geurdozen voor wijn- en Whiksyliefhebbers en zijn een ideale manier om uw neus voor wijn te verfijnen. In een geurdoos zit een selectie aroma’s, die in bepaalde wijnsoorten veel voorkomen. Door deze aroma’s te leren kennen, kunt u ze gaan herkennen in uw favoriete wijnen. De dozen zijn vergezeld van materialen die u ondersteunen bij het herkennen en onderscheiden van de aroma’s.

Jean Lenoir

De aromakoffers van Le Nez du Vin zijn zo’n dertig jaar geleden ontwikkeld door Jean Lenoir, een wijnspecialist uit Frankrijk. Hij vroeg zich af hoe we aroma’s in wijn zouden moeten herkennen, zonder dat we de aroma’s kennen. Daarom ontwikkelde hij de geurdoos, zodat het eenvoudig wordt om een groot aantal aroma’s te leren kennen. Met een Le Nez du Vin geurdoos kunt u uw passie voor wijn nog verder ontwikkelen.

Le Nez du Vin geurdozen

Wijn, of meer specifiek de vrucht van de wijnstok, neemt de kenmerken aan van de elementen eromheen. Op onze aarde zijn lucht en water aromatische verbindingen en tevens onderdeel van het leven van planten en bloemen. Dit zijn de uitzonderlijke aroma’s die worden aangetroffen in rode en witte wijn, uit Frankrijk en de rest van de wereld. Aroma’s kunnen ons een indicatie geven van het land, de regio, de jaargang, de druivenrassen en de technieken voor het maken van wijn. 

Op deze pagina treft u een overzicht aan van de Le Nez du Vin geurdozen.

Ontwikkel je reukzin

Voor wie is Le Nez du Vin? Le Nez du Vin is een hulpmiddel voor iedereen, of u nu een specialist of beginnende wijndrinker bent. 

  • U drinkt bijvoorbeeld graag wijn, maar je begrijpt er niets van. Je droomt van een eenvoudige en leerzame trainingsmethode om je te helpen je smaak beter te begrijpen en helpt je niet langer zomaar een willekeurige wijn te kopen.
  • U bent een occasionele of al lang bestaande wijnliefhebber op zoek naar een programma dat u snel tot een betere wijnproever zal maken, in staat om een ​​wijn met precisie te beschrijven en zijn herkomst te achterhalen.
  • Student, sommelier of enoloog: heeft u een hulpmiddel nodig om uw reukvermogen een dagelijkse workout te geven en je olfactorische geheugen te verrijken?
  • De gecodeerde en elitaire vocabulaire van de specialist verveelt of ontmoedigt u: u wilt een speelse, op zingeving gebaseerde aanpak.
  • U wilt graag een cadeau geven aan een reeds goed uitgeruste wijnkenner: u bent op zoek naar iets origineler dan een fles en slimmer dan een kurkentrekker.

Wat kunt u leren?

1. Het trainen en verrijken van uw olfactorische geheugen.

De reukzin vormt het belangrijkste gevoel in de perceptie van een wijn en produceert 80% van het proef plezier. U heeft ongetwijfeld gemerkt dat wanneer u verkouden bent, u niets meer proeft. Toch is het vaak moeilijk om een ​​aroma in uw wijnglas te identificeren. Bent u al het gevoel tegengekomen dat u een geur kent zonder deze te kunnen herkennen? Zoals we hebben leren lezen, schrijven of tellen, vereist ruiken ook training. Le Nez du Vin is een door professionals gewaardeerde werkinstrument en functioneert als een spel. Kies willekeurig de aroma’s, ruik ze zorgvuldig, classificeer ze, probeer ze een naam te geven en verifieer het resultaat. Over een paar weken zult u zeker deze aroma’s herkennen en vooral benoemen.

2. Het analyseren van de wijnen die u proeft.

Ten eerste verrijkt het herkennen van aroma’s je proef vocabulair. Als u een woord aan uw indruk kunt hechten, neemt uw proef plezier toe en kunt u uw ideeën met anderen delen. Vervolgens brengen de aroma’s van wijn ons op de hoogte van de complexiteit, de geografische oorsprong en de manier waarop het is gemaakt en gerijpt. Het boek dat bij de flesjes hoort, dient als uw gids. Het verbindt de aroma-collectie met de wijnen die u proeft. Het geeft een lijst van karakteristieke aroma’s per wijnstok en wijngaard in Frankrijk en de wereld.