Burghart Geurtesten – Sniffin’ Sticks

De geurtesten van Burghart bestaan ​​uit zogenaamde Sniffin’ Sticks (nieuwe naam ODOFIN). Dit zijn pennen die gevuld zijn met een geurvloeistof in plaats van inkt. De Burghart geurtesten zijn CE gecertificeerd en gevalideerd. De Sniffin’ Sticks worden veel gebruikt in Europa (en daarbuiten) en worden genoemd in honderden wetenschappelijke publicaties. Wij zijn officieel distributeur van de ODOFIN Sniffin’ Sticks in de Benelux en we hebben de meeste testen uit voorraad leverbaar. Hieronder uitleg over de verschillende Sniffin Sticks reuktesten en smaaktesten van de firma Burghart.

Wilt u direct bestellen? Dan kan dat via onze webshop.

Sniffin Sticks Screening 12 Test (basis reuktest)

Als u een eenvoudige, simpele screening van het geurvermogen wilt uitvoeren, raden we de standaard Screening 12 Test aan. Deze test bevat 12 pennen met 12 alledaagse geuren. De Screening 12 Test is ontwikkeld voor de KNO-arts, neuroloog of huisarts. De vraag of de patiënt een normaal of verminderd reukvermogen heeft, kan met deze test grofweg worden beantwoord.

Er is ook een combinatie van de Screening 12 Test met smaakstrips beschikbaar. Met deze smaakstrips (de hoogste concentratie van de vier basis smaken zoet, zuur, zout en bitter) kan de smaakfunctie ook worden getest. De evaluatie wordt heel gemakkelijk bereikt door middel van een sjabloon die overeenkomt met het beoordelingsformulier.

De Screening 12 Test en smaakstroken worden geleverd met meerkeuze kaarten. Voor elke stick of strip moet de testpersoon de bijbehorende geur en/ of smaak kiezen uit 4 antwoorden.

De standaardtests worden geleverd met een handleiding, evaluatiemateriaal en een houder. De tests kunnen ook als navulset worden gekocht zonder handleiding, evaluatiemateriaal en houder.

Extended Test (volledige geurtest)

Voor een volledige beoordeling van de olfactorische functie bevelen wij de volledige Extended Test aan. De uitgebreide test bestaat uit de blauwe identificatietest (16 pennen), threshold/ drempelwaarde test (48 pennen) en de discriminatietest (48 pennen). De complete test wordt geleverd met de handleiding, houders en evaluatiemateriaal.

De Burghart Extended Test is beschikbaar in twee versies. De uitgebreide test n-butanol en de uitgebreide test 2-phenylethanol. Het verschil tussen deze twee tests is de geur van de doelpen (target pen) van de drempelwaardetest (threshold test). Met de n-butanol versie heeft de doelpen een alcoholachtige geur (n-butanol) en met de 2-phenylethanol versie heeft de doelpen een rozengeur. De rozengeur is aangenamer voor de patiënten.

De Extended Test werd speciaal ontwikkeld voor de kliniek (KNO, neurologie, psychiatrie, interne geneeskunde, enz.), Een gedetailleerd onderzoek van het reukvermogen kan worden uitgevoerd.

Losse testen zoals identificatie, drempelwaarde en discriminatie

De testen die onderdeel zijn van de extended test zijn ook los verkrijgbaar. De identificatietest (leverbaar in de blauwe versie en paarse versie), discriminatietest en drempelwaardetest (leverbaar in de n-butanol en 2-phenylethanol versie) kunnen ook als afzonderlijke tests worden gekocht. De standaardtests worden geleverd inclusief een handleiding, evaluatiemateriaal en een houder. De tests kunnen ook als navulset worden gekocht zonder handleiding, evaluatiemateriaal en houder.

Identificatie geurtest voor kinderen

De U-Sniff geurtest voor kinderen wordt gebruikt om de geurfunctie te beoordelen bij kinderen van 6 tot 17 jaar. Deze reuktest bestaat uit 12 Sniffin’ Sticks (lees: 12 geuren) die speciaal zijn ontwikkeld om de reukfunctie van kinderen te testen.

De test wordt geleverd met houder, handleiding, evaluatiemateriaal en meerkeuzekaarten met afbeeldingen in plaats van woorden. De handleiding is in het Engels.

Smaaktesten met smaakstrips

De Burghart smaakstrips zijn een gevalideerde onderzoeksprocedure om de smaakvaardigheid te onderzoeken. De smaakvaardigheid van de gehele mond kan worden getest door het aanbrengen van smaakstroken op de tong. Zowel de tong als geheel of de smaakgevoeligheid van bepaalde gebieden van de tong kunnen worden getest.

De complete set met smaakstrips bestaat uit 16 containers met daarin 4 concentraties van de smaken zoet, zuur, zout en bitter en 3 containers met blanco strips. De complete set bevat 19 containers met elk 50 smaakstrips, of te wel 50 smaakstrips in totaal.

De navulling voor de smaakstrips bestaat uit 4 containers met daarin de hoogste concentraties van de smaken zoet, zuur, zout en bitter. Elke container heeft 25 smaakstroken, d.w.z. 100 smaakstrips in totaal. Deze test wordt normaal gesproken in combinatie met de Screening 12 Test geleverd maar kan ook los gekocht worden.

De Unami smaakstrips zijn een optionele toevoeging aan de standaard smaakstrips. De set bestaat uit vier concentraties van de Unami-smaak, per concentratie ontvang je 50 strips. Dus in totaal 200 strips. Umami is een Japans woord dat ‘glorie’ of ‘hartig’ betekent; het is een van de vijf basissmaken, samen met zout, zoet, zuur en bitter.

Reuktraining met geurstiften

De Burghart geur kwartet (Duft Quartett) is ontworpen voor het verbeteren van het reukvermogen. Op basis van hedendaagse kennis is het effect van de geur kwartet een stimulatie van het reukslijmvlies en tevens een versterking van het gevoel in de hersenen. Regelmatig gebruik en dus training van het reukvermogen met de geur kwartet kan het reukvermogen verbeteren (na infectie van de ademhalingswegen). Het is mogelijk ook werkzaam bij andere oorzaken die het reukvermogen hebben verminderd (zoals bv. bij traumatisch hersenletsel).De houdbaarheid van de stiften is circa 1 jaar, binnen deze periode kunnen de stiften onbeperkt worden gebruikt. Voorwaarde hierbij is dat de instructies strikt word en opgevolgd en een doorlopende training van het reukvermogen voor een langere periode (ca. 6-9 maanden voor een optimaal resultaat).

De geur kwartet bestaat uit vier geurpennen met de volgende geuren: citroen, roos, eucalyptus en kruidnagel

Veel gestelde vragen

  • Hoeveel mensen kan ik testen met de Sniffin’ Sticks? Elke stick is gelabeld met een houdbaarheidsdatum, je kunt de Sniffin ‘Sticks gebruiken voor zoveel personen als je wilt vóór deze datum. Belangrijk is dat u de stick correct gebruikt, raak de punt van de pen niet met uw vingers of neus aan. Dat zal de stick vervuilen en je kunt de stick niet meer gebruiken omdat je de kwaliteit van de geur van de stick niet kunt garanderen.
  • Zijn de smaakstrips vaker te gebruiken? Nee, de smaakstrips zijn ontwikkeld voor eenmalig gebruik.
  • Hoe lang zijn de Sniffin’ Sticks houdbaar? Elke stick is voorzien van een houdbaarheidsdatum. De vervaldatum van de sticks hangt af van de test. De houdbaarheid van de screening 12 test, identificatietest, discriminatie test is ongeveer. 1-1,5 jaar. Voor de drempelwaardetest is dit korter, ca. 8-10 maanden.
  • Kan ik Sniffin ‘Sticks bestellen met de geur van keuze? Ja, je kan ook stiften met de geur naar keuze bestellen. Kijk op deze pagina voor de meer informatie over de beschikbare geuren.
  • Kan ik lege Sniffin’ Sticks bestellen? Ja! We kunnen ook lege Sniffin Sticks leveren die u zelf kunt vullen. Neem contact met ons op voor de prijzen.
  • Wat bevatten de Sniffin ‘Sticks? De Sniffin’ Sticks bevatten geen chemische of gevaarlijke componenten. De geuren zijn gemaakt van voedselproducten en / of cosmetische geurstoffen.
  • Wat is de levertijd? De levertijd is afhankelijk van welke test u nodig heeft. Omdat de sticks een beperkte houdbaarheid hebben, hebben we geen erg grote voorraad. Meestal hebben we de standaardtests uit voorraad beschikbaar. Neem contact met ons op voor de specifieke levertijd.
  • Kunnen de Sniffin’ Sticks opnieuw worden gevuld na gebruik? Nee, de stiften kunnen niet opnieuw gevuld worden. U kunt ze na verloop van de houdbaarheidsdatum via de reguliere afval afvoeren.
  • Verzenden jullie wereldwijd? Ja, onze producten worden over de hele wereld gebruikt. Kijk op deze pagina voor de actuele verzendkosten.

Hoe kan ik bestellen en betalen? Je kunt simpel via onze webshop bestellen. Stuurt u liever een order per mail? Dan kan dat natuurlijk ook via info@medi-sense.nl. Kijk op deze pagina voor alle betaalmethodes en overige bestelinformatie.